Voor de beste weergave kunt u het beste uw scherm een kwartslag draaien

Verslag IJskonijnen 5 oktober

Code Oranje. Weergoden zoals KNMI en Meteoconsult die veel slecht weer voor ons in gedachten hadden.
Zie hier de omstandigheden waaronder op 5 oktober de 2e ronde van de KN-competitie zou moeten worden gespeeld.

Echter ....  zoals wel vaker is gebleken hebben de weerprofeten uit De Bilt het weer eens mis.

Ja, er was veel wind dwars over de baan waardoor de ballen soms rare capriolen maakten maar al met al mochten we niet klagen. Pas nadat onze wedstrijden waren gespeeld en we in een warm clubhuis zaten begon het even te regenen.

Om 7 uur mochten we starten tegen de altijd gevaarlijke Winterpeentjes (onze angstgegner).

Captain Alexandra had een verrassing uit de hoge hoed getoverd door Michel in  te zetten, wat bij Rien al tot de nodige whatsapp-berichtjes leidde om ons hierop voor te bereiden.

Gelukkig echter kwam de medespeler van Michel ruim 10 minuten te laat aansloffen. Dat bekortte de speeltijd voor de herendubbel fors. Rien en Herman wonnen overtuigend met 5-3. De dames met Judith en Laura kwamen na een snelle voorsprong eerst op achterstand maar wisten toch gelijk te spelen.

Bij de beide mixpartijen werden de punten netjes gedeeld. Dat wil zeggen dat Rien en Judith met speels gemak Alexandra en Jan een oorwassing gaven. Na een 9-0 voorsprong werd de partij afgesloten met 9-2. Daarbij viel met name het luidruchtige spel van Jan de Romph op maar daar lieten de Yskonijnen zich niet door afleiden.

Dat gebeurde wel in de andere partij van Laura en Herman. Zij werden wel regelmatig afgeleid door het vele gekreun en gehijg van Jan. Dat dat nog niet tot geluidsklachten uit de buurt heeft geleid mag een wonder zijn. Tel daarbij op dat zij tegen een sterke tegenstander moesten (Michel en Rimke), een onvoorspelbare zijwind en dan is de uiteindelijke nederlaag snel verklaard, 3-10.

In de derde helft werd mij door Judith nog gevraagd of er nog een kritische noot in dit verslag zou kunnen komen, maar ik zou niet weten wat ik zou moeten melden. Net als Rien was ik zeer tevreden over haar spel, maar dat geldt eigenlijk voor alle Yskonijnen. We spelen met veel plezier en inzet onze wedstrijden waarbij sportiviteit voorop staat.