Voor de beste weergave kunt u het beste uw scherm een kwartslag draaien

Baanreglement en afhangen

Afhangen met een geldig label is verplicht!!

Met uw (tijdelijke) geldige ledenpas kunt u samen met uw enkel- of dubbelpartners, via het digitale afhangbord in het halletje, labelen voor een baan. Dit werkt d.m.v. een touchscreen waarbij automatisch een baan en een tijdstip wordt aangewezen. Hierbij geldt dat de langst spelende partij als eerste wordt afgelost. Wanneer een enkelpartij en dubbelpartij gelijktijdig zijn afgelopen, komt eerst de baan van de enkelpartij vrij.

Gaat u enkelen dan krijgt u een baan voor een periode van 30 minuten, voor een dubbelpartij krijgt u een baan voor een periode van 45 minuten. Let wel: spelen met drie spelers wordt niet gezien als dubbel! De tijd die de buitenklok aangeeft is hierbij leidend.

Nadat uw periode is afgelopen zult u, vooral in de zomermaanden, na uw spelperiode eraf kunnen worden “gelabeld” door andere spelers. Deze verschijnen dan op uw baan en u staakt dan ook gelijk het spel, zodat deze mensen hun tijd volledig kunnen benutten. U kunt dan of opnieuw weer gaan labelen of in het clubhuis wat drinken en later weer labelen. Wanneer u van de baan wordt gelabeld door andere spelers, dient u minimaal een kwartier te wachten alvorens weer te mogen tennissen.

Enkele extra aandachtspunten:

-          Tussentijds oponthoud door omstandigheden als b.v. regen, gaat af van de tijd van degenen die op dat moment spelen.

-          Als men na afloop van de speeltijd afgelost wordt, dient men 15 minuten te wachten alvorens een andere baan te betreden.

-          Indien alle banen bezet zijn, wordt u geacht te gaan dubbelen.

-          Als men op een baan waarop ge-enkeld wordt gaat meespelen, zodat er dan een dubbel op de baan staat, mag men UITSLUITEND de klok opnieuw instellen als er geen wachtenden achter hangen.

-          De TC behoudt zich het recht voor wijzigingen en/of aanvullingen in dit reglement aan te brengen.