Voor de beste weergave kunt u het beste uw scherm een kwartslag draaien

Stratentennistoernooi 2019 (update)

Voor een gezellig toernooi, zijn veel tennissers van Beukersweide wel voor te porren. Maar; hoe leuk is het om dit nou eens te doen met je buurman of buurvrouw!? Afgelopen zondag 19 mei organiseerde Beukersweide het Stratentennistoernooi 2019. De deuren stonden open voor zowel leden als niet-leden. Het was inmiddels de 4e editie waarbij ook weer de felbegeerde wisselbokaal is uitgedeeld. 

Veel straten of wijken uit Wierden waren vertegenwoordigd, ieder met 4 tot 6 spelers (van “ik heb vroeger wel eens getennist” tot “ik ben toch eigenlijk best wel goed”). Ook veel oud-volleyballers en voetballers deden mee, soms met nog net zoveel balgevoel als de tennissers die al wat langer meedraaien. In totaal deden er 11 teams en 60 spelers mee. ’s Ochtends is de indeling bekend gemaakt en mochten de captains bepalen welke spelers wanneer ingezet zouden worden.

Opvallend detail: de captains werden ineens erg fanatiek in het inschatten van hun tegenstanders! Veel leuke wedstrijden werden gespeeld en het werd een spannende race wie in de finale terecht zouden komen. Uiteindelijk werd om half 2 de finale gespeeld tussen de Watergang en de Weuste. Na een half uur was de finale voorbij, maar: een gelijkstand van 3-3; er kan er maar één de winnaar zijn. Een 4e game met een paar keer deuce* werd uitgespeeld en uiteindelijk was de trotse winnaar voor de tweede keer op rij de Weuste!

Bij deze feliciteert de Technische Commissie de Weuste met een jaar lang de titel “Stratenkampioen” en willen we de andere straten bedanken voor de leuke potten die zijn gespeeld.

voor de foto's die onze nieuwe huisfotograag Hans Peters heeft gemaakt zie menu fotoalbum

*PS wil je ook weten waarom die telling bij tennis nou loopt zoals die loopt? Wij moesten lachen..J Youtube: Martijn Koning, Koning van de lach